Εκδήλωση βράβευσης Εθνικής ομάδας γυναικών περιόδου 1978-1985

Εκδήλωση βράβευσης Εθνικής ομάδας γυναικών περιόδου 1978-1985

Ο Σύλλογος Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης (Σ.Φ.Ε.Ε.Ο.Π.) διοργανώνει εκδήλωση προς τιμήν των αθλητριών της Εθνικής ομάδας (περιόδου 1978-1985), που οδήγησαν το ελληνικό βόλεϊ στα Ευρωπαϊκά σαλόνια το 1985, επιτυγχάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της πρόκριση στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος 1985.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η διαδρομή της Εθνικής ομάδας από τη θεμελίωση και το «Μεσαίωνα» της, μέχρι την αναγέννηση και τη θριαμβευτική πρόκριση. Η παρουσίαση και αξιολόγηση της αγωνιστικής δράσης της περιόδου θα αποτυπωθεί σε έντυπη έκδοση του Σ.Φ.Ε.Ε.Ο.Π., μετά από έρευνα, καταγραφή και ιστορική τεκμηρίωση από τον «δάσκαλο» του Ελληνικού βόλεϊ κ. Νίκο Μπεργελέ, ενώ η επιμέλεια της έκδοσης έγινε από τον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Τζούστα.

Στην εκδήλωση τιμηθούν για την προσφορά τους, οι διεθνείς αθλήτριες: Άντα Βαφειάδου, Κάτια Βοζίκη, Μαριάννα Γεωργιάδη, Ευγενία Γκορτσίλα, Μαρία Δεληγιάννη, Ελένη Ζέτου, Μαρία Ζωγραφίνη, Βάσω Ιωάννου, Αναστασία Κεφαλά, Μαρία Κωστοπούλου, Ελένη Λαζαρίδου, Μαριάνθη Λάμπου, Φιλιώ Μάρκου, Κατερίνα Μαστορίδου, Ιουλία Μήτση, Μαρία Μιχαλοπούλου, Σοφία Παπαδοπούλου, Αναστασία Ραφούλη, Λιάνα Ριτζαλέου, Δέσποινα Σιμιτοπούλου, Πελαγία Σκούρα, Θεοδώρα Τσαπόγα, Χρυσή Τασιούδη.
Παράλληλα, θα τιμηθούν οι προπονητές της Εθνικής ομάδας γυναικών περιόδου 1978-1985: Διονύσης Μερκάτης και Δημήτρης Φλώρος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Σ.Ε.Φ.Α.Α./Ε.Κ.Π.Α.), την Κυριακή 9 Οκτωβρίου και ώρα 10:30πμ (Εθνικής Αντίστασης 41, Δάφνη, Αθήνα, Σταθμός Μετρό γραμμή 2 Δάφνη).