Θυμόμαστε και ονειρευόμαστε…

Θυμόμαστε και ονειρευόμαστε…

Ακριβές μνήμες, μοναδικές εξομολογήσεις, αποκαλύψεις, διαχρονικά συμπεράσματα και πάνω από όλα συγκίνηση για την επιτυχία του παρελθόντος και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον του ελληνικού βόλεϊ σημάδεψαν την εκδήλωση βράβευσης της εθνικής ανδρών 1986-1987, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στα Μελίσσια.

Η πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων και του Φοίβου Μελισσίων να τιμήσουν σε μια σπονδυλωτή εκδήλωση την κορυφαία ομάδα του ελληνικού βόλεϊ με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό της Γάνδης δικαιώθηκε απόλυτα, με τους πρωταγωνιστές της επιτυχίας να ξαναζούν έντονα τις μοναδικές στιγμές που έγραψαν ιστορία στο ελληνικό βόλεϊ.

Στουραϊτης «Θυμόμαστε και ονειρευόμαστε»

Ο Γενικός Συντονιστής του Συλλόγου Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης, Γιάννης Στουραϊτης, στον χαιρετισμό του υπογράμμισε «Θα ήθελα να σας εκφράσω τα ανάμικτα συναισθήματα χαράς και συγκίνησης και ταυτόχρονα την μεγάλη τιμή που αισθανόμαστε αφού βρίσκεται μπροστά μας ή ιστορία του ελληνικού βόλεϊ, η κορυφαία Εθνική ομάδα στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ, η Εθνική ομάδα ανδρών της μεγάλης διετίας 86-87, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνια από την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 1987 στη Γάνδη.

Σήμερα δεν χρειάζεται εμείς να πούμε πολλά. Ο αρχιτέκτονας αυτής της πορείας και της μεγάλης επιτυχίας Θανάσης Μαργαρίτης το είπε με δύο λόγια όταν προσπαθήσαμε να βρούμε το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ» και συμπλήρωσε «Η σημερινή εκδήλωση μας είναι μια πράξη αναγνώρισης και τιμής για την ομάδα που έφερε την μεγαλύτερη διάκριση που έχει φέρει Εθνική ομάδα,ανδρών ή γυναικών στη χώρα μας.

Πήρε σάρκα και οστά με την ευγενή διάθεση του Παναγιώτη Παντελή, προέδρου του Φοίβου Μελισσίων να διοργανώσουμε από κοινού την σημερινή μας εκδήλωση. Ο Φοίβος Μελισσίων αποτελεί ένα σωματείο πρότυπο για το άθλημά μας, γιατί ασχολείται με την πρωτογενή παραγωγή αθλητών και κοσμεί με την παρουσία του τα πρωταθλήματα.

Σήμερα η ομάδα του Φοίβου των ανδρών, θα αγωνιστεί με την τιμώμενη κορυφαία Εθνική ομάδα του 86-87, στο πλαίσιο του δεύτερου μέρους της σημερινής μας εκδήλωσης και με νοσταλγία περιμένουμε να απολαύσουμε.

Τον ευχαριστούμε γι’ αυτό καθώς και για την συνολική συμβολή του, στην επιτυχία των εκδηλώσεων. Τίποτα όμως δεν θα μπορούσε να υποστηριχθεί, αν δεν υπήρχε η παρουσία του Θανάση Μαργαρίτη, του αρχιτέκτονα, αυτής της θριαμβευτικής διετίας 86-87 για το Ελληνικό βόλεϊ.

Με το αρχειακό υλικό του υποστήριξε την έκδοση του εντύπου, την επιλογή φωτογραφιών, την συλλογή πληροφοριών και την τεκμηρίωση τους. Του οφείλουμε ένα ακόμη μεγαλύτερο ευχαριστώ για αυτό που διαχρονικά προσφέρει μέχρι σήμερα υπηρετώντας το Ελληνικό βόλεϊ».

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης που φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο των Μελισσίων οι πρωταγωνιστές της χρυσής διετίας του ελληνικού βόλεϊ ξεδίπλωσαν τις αναμνήσεις τους, θυμήθηκαν μοναδικά περιστατικά εκείνης της όμορφης παρέας ενώ ο αρχιτέκτονας της ομάδας Θανάσης Μαργαρίτης παρουσίασε όλη την πορεία της ομάδας αποκαλύπτοντας τα μυστικά της επιτυχίας της.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης οι βετεράνοι διεθνείς ξαναφόρεσαν σορτσάκια και αντιμετώπισαν τον νεοφώτιστο στην Α2 ανδρών Φοίβο Μελισσίων. Η τοπική ομάδα επικράτησε με 2-0 αλλά το χειροκρότημα των εκατοντάδων θεατών έκλεψαν οι προσπάθειες των διεθνών μας που έβγαλαν στο γήπεδο για μια ακόμη φορά την αγάπη και το πάθος τους για το βόλεϊ.

Στέλιος Καζάζης : «Παίκτες αρνητικοί στην ήττα»

Σημαντικές ήταν οι επισημάνσεις των πρώην διεθνών. Ο αρχηγός της θρυλικής ομάδας Στέλιος Καζάζης τόνισε ότι μεγάλο μυστικό της επιτυχίας ήταν ότι η ομάδα ήταν μαζί για αρκετό καιρό, ο χαρακτήρας των παικτών αλλά και η παρουσία των προπονητών.

«Ήμασταν πολλά χρόνια μαζί, γιατί ουσιαστικά αυτή η ομάδα δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 80. Υπήρχαν στην πορεία μικρές προσθαφαιρέσεις και είχε συνεχώς ανοδική πορεία με κορυφαία στιγμή αυτή του 87 με το χάλκινο μετάλλιο της Γάνδης. Ήταν πολύ παράγοντες που συνετέλεσαν σε αυτό. Ξεκινώ από τους συμπαίκτες που αφού είχαμε να κάνουμε με τρομερά εγωιστές. Ήμασταν αρνητικοί στην ήττα, δουλεύαμε πάρα πολύ σκληρά και δεν μπορούσαμε να πούμε ότι κουραζόμασταν. Είχαμε τρομερή εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μας και αυτοπεποίθηση. Παράλληλα σε όλη αυτή την πορεία υπήρξαν και κάποιοι προπονητές που όλοι τους μας μετέδωσαν κάτι.

Ξεκινώντας από τον Βέλτζ που ανακάλυψε ένα μεγάλο μέρος αυτής της ομάδας όταν ήταν 17-18 ετών και τα εμπιστεύθηκε στην βασική Εθνική, μας έμαθε πολλά μυστικά του βόλεϊ και να είμαστε καλοί χειριστές της μπάλας. Στην συνέχεια ήταν ο Μιχάλης Γεωργαντής που μας μετέφερε στο παιχνίδι το πάθος και την τρέλα που είχε ως άνθρωπος και φυσικά το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο Θανάσης Μαργαρίτης, ο οποίος είναι μοναδικός, είχε τις γνώσεις, το επίπεδο και έναν μοναδικό δικό του τρόπο να μας απογειώσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Καζάζης.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν οι πρώην: Σωτήρης Αμαριανάκης, Θοδωρής Ανδρεάδης, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, Δημήτρης Βαλσαμίδης, Κώστας Γκουντάκος, Δημήτρης Γόντικας, Μάκης Δημητριάδης, Δημήτρης Καζάζης, Στέλιος Καζάζης, Βαγγέλης Κουτσονίκας, Γιώργος Λυκούδης, Κώστας Μαργαρώνης, Σάκης Μουστακίδης, Γιάννη Νικολαΐδης, Γιώργος Ντράγκοβιτς, Τάσος Τεντζέρης, Λευτέρης Τερζάκης, Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, Γιάννης Φάκας, και οι προπονητές τους Θανάσης Μαργαρίτης, Κυριάκος Παντελιάς και Στέφανος Πολύζος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφεριάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος, ο Δήμαρχος Πεντέλης-Μελισσίων Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, iο εκπρόσωπος της ΕΟΠΕ Νεκτάριος Χαλβατζής, ο πρόεδος της ΟΔΒΕ Σταύρος Μαυρικίδης, ο πρόεδρος της ΣΕΠΠΕ Κώστας Χαριτωνίδης, ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΠ Θεόδωρος Δεληγιαννάκης, ο εκρόσωπος του ΠΑΣΑΠ Ανέστης Δημητριάδης, αρκετοί παλαίμαχοι αθλητές, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ Θανάσης Μπελιγράτης ο οποίος και τιμήθηκε από τους παίκτες της Εθνικής του 86-87, όπως και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ Κώστας Παγώνης.