Αρσενιάδης: «Το κάτι παραπάνω η είσοδος νεαρών παιδιών»

Αρσενιάδης: «Το κάτι παραπάνω η είσοδος νεαρών παιδιών»

«Με 10 και 11 λάθη στα δύο πρώτα σετ, σε αυτό το επίπεδο δεν έχεις ελπίδα να κερδίσεις, τη στιγμή που οι άλλες ομάδες έχουν τρία και τέσσερα στο ίδιο διάστημα» τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Αρσενιάδης, αμέσως μετά τη λήξη του ματς με το Μεξικό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ-ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ: Σταύρος Μαρκουλάκης

«Στο τρίτο σετ βελτιωθήκαμε πολύ σε αυτό το κομμάτι και καταφέραμε και το πήραμε. Όμως, πάνω που πήγαμε να γυρίσουμε το ματς, ήρθε μια άτυχη στιγμή με τον τραυματισμό του Ζουπάνι και μάλιστα σε ένα σημείο, που ήταν πολύ καλός. Ελπίζουμε το διάστρεμμα που έπαθε, να μην είναι βαριάς μορφής».

Παράλληλα, δήλωσε πως «χρειαζόμαστε ματς για να βρούμε ρυθμό. Είναι καλό που δίνουμε αγώνες με μεγάλη πίεση και θα μας βοηθήσει για να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα στη συνέχεια. Πολύ σημαντικό είναι ότι σήμερα πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής και μάλιστα ως βασικός ένα νεαρό παιδί από την Εθνική Εφήβων (ο Παρασκευάς Τσέλιος). Ανταπεξήλθε ικανοποιητικά, έκανε καλά μπλοκ και επιθέσεις και η παρουσία του ήταν πολύ θετική, παρότι έπεσε κατευθείαν στα πολύ βαθιά νερά».

Όσον αφορά τα στοιχεία, που έφεραν μια καλύτερη εμφάνιση συγκριτικά με εκείνη απέναντι στο Κατάρ, στάθηκε στην παρουσία του Μενέλαου Κοκκινάκη, ο οποίος «ανέβασε επίπεδο στην απόδοσή του, βοήθησε σε άμυνα, επίθεση και μπλοκ. Επίσης, και ο Τσέλιος έδωσε έναν δυνατό ρυθμό στο παιχνίδι. Η είσοδος νεαρών παιδιών μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω στην Εθνική».

Λόπεζ: «Δουλέψαμε καλύτερα στην επίθεση»

Για τα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά στον αγώνα μίλησε ο προπονητής του Μεξικό, Χόρχε Μιγκέλ Λόπεζ, αναφέροντας πως «πιστεύω ότι δουλέψαμε καλύτερα στην επίθεση και πήραμε περισσότερα ρίσκα στο σερβίς. Επίσης ήμαστε καλύτεροι στο μπλοκ. Στο 3ο και το 4ο σετ η Ελλάδα μας δυσκόλεψε, γιατί έπαιξε καλύτερα στην υποδοχή».

Παράλληλα, μίλησε και για τη συνέχεια του τουρνουά λέγοντας ότι «για εμάς τα παιχνίδια αυτά είναι προετοιμασίας για το Final 4 που θα γίνει στο Μεξικό. Εκεί πιστεύω ότι με τη βοήθεια του κόσμου μας έχουμε πιθανότητες να καταφέρουμε να νικήσουμε».