Στην Κροατία η Εθνική γυναικών

Στην Κροατία η Εθνική γυναικών

Με προορισμό το Όσιεκ της Κροατίας αναχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης (30/5), η Εθνική γυναικών, όπου ρίχνεται από αύριο και έως την Κυριακή στη «μάχη» του πρώτου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ευδιάθετες και με στόχο να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό τους, οι Ελληνίδες διεθνείς είναι έτοιμες να παλέψουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε ένα δύσκολο όμιλο κατά γενική ομολογία.

Λαμπρούση: «Καλό κλίμα και θέληση για επιτυχίες»

Η διεθνής κεντρικός, Τζίνα Λαμπρούση αναφέρθηκε αρχικά στην προετοιμασία: «Το χρονικό διάστημα της προετοιμασίας στη Σκάλα Λακωνίας δώσαμε τρία φιλικά με την ομάδα της Ρουμανίας, είδαμε που υστερούμε και τι θα πρέπει να διορθώσουμε ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τον δύσκολο όμιλο που συμμετέχουμε» και συνέχισε αναφερόμενη στις προσεχείς αναμετρήσεις: «Θέλουμε να κάνουμε καλές εμφανίσεις, να παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο και να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα για την ομάδα». Τέλος, η Ελληνίδα μπλοκέρ σχολιάζοντας τις αλλαγές που έχουν γίνει και το κλίμα που υπάρχει μέχρι στιγμής είπε: «Φέτος έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στο σταφ και προσθήκες με νέα κορίτσια τα οποία κάποια είναι η πρώτη φορά τους στην Εθνική ομάδα. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα και θέληση για επιτυχίες».

Χαντάβα: «Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατός»

«Παρόλο που ο χρόνος προετοιμασίας μας ήταν μικρός, θεωρώ ότι δουλέψαμε πολύ καλά. Δεν μπορώ να πω πως είμαστε 100% έτοιμες για πέντε δύσκολα παιχνίδια στη σειρά αλλά είμαι σίγουρη πως η καθεμιά από τις παίκτριες και το προπονητικό τιμ θα κάνει το καλύτερο δυνατό», τόνισε η διεθνής ακραία Εύα Χαντάβα ενώ πρόσθεσε: «Σίγουρα τα φιλικά βοήθησαν, τα χρειαζόμασταν πολύ γενικά σαν ομάδα και δοκιμάσαμε πολλούς σχηματισμούς για να προσπαθήσουμε να σταθούμε έτσι όπως πρέπει στα παιχνίδια»! Παράλληλα, η Ελληνίδα άσος ευχαρίστησε τους ανθρώπους στη Σκάλα Λακωνίας που στάθηκαν δίπλα στη γαλανόλευκη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας: «Οι άνθρωποι ήταν φιλόξενοι και εξυπηρετικοί. Δεν έχω λόγια! Τους ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθεια που μας δίνουν».

Η αποστολή

Υπενθυμίζεται ότι ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Ρούσης και ο συνεργάτης του Γιάννης Ορφανός έχουν επιλέξει τις κάτωθι διεθνείς για την αποστολή στην Κροατία:

Πασαδόροι: Στέλλα Χριστοδούλου, Μαρίνα Τσοχατζή
Διαγώνιες: Ανθή Βασιλαντωνάκη, Άλκηστις Καραφουλλίδου
Ακραίες: Λίτσα Μερτέκη, Μαρία Νομικού Εύα Χαντάβα, Αλεξία Καλανταρίδου, Άννα Σπάνου
Κεντρικές: Κατερίνα Γιώτα, Τζίνα Λαμπρούση, Μελίνα Εμμανουηλίδου
Λίμπερο: Αρέτα Κονόμι, Ειρήνη Κοκκινάκη

Στην αποστολή θα βρίσκονται επίσης ο τιμ μάνατζερ Βαγγέλης Περόπουλος, ο στατιστικολόγος Άκης Ευσταθόπουλος, ο φυσιοθεραπευτής Γιώργος Γλακουσάκης, ενώ απεσταλμένη του ΠΣΑΤ είναι η δημοσιογράφος Αγγελική Παπαμιχαήλ.

Υπενθυμίζουμε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συμμετέχει στον α’ όμιλο που θα διεξαχθεί στην πόλη Όσιεκ της Κροατίας από 31 Μαΐου έως 4 Ιουνίου κι εκτός από την οικοδέσποινα του τουρνουά στον όμιλο βρίσκονται και οι Ρωσία, Ουγγαρία, Αυστρία, Γεωργία.

Από τους έξι συνολικά προκριματικούς ομίλους, οι ομάδες που θα πάρουν την πρώτη θέση σε κάθε όμιλο κερδίζουν απευθείας την πρόκριση για τα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2018 (θα διεξαχθεί στην Ιαπωνία), ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η θέση θα συμμετάσχουν στη γ’ φάση που θα διεξαχθεί 22-27 Αυγούστου 2017 (ο νικητής του τουρνουά θα προκριθεί στα τελικά).

Το πρόγραμμα της Εθνικής:

Τετάρτη 31 Μαΐου
16:00, Ρωσία – Αυστρία
18:30, Ελλάδα – Ουγγαρία
21:00, Γεωργία – Κροατία

Πέμπτη 1 Ιουνίου
16:00, Αυστρία – Ουγγαρία
18:30, Ρωσία – Γεωργία
21:00, Κροατία – Ελλάδα

Παρασκευή 2 Ιουνίου
16:00, Γεωργία – Αυστρία
18:30, Ελλάδα – Ρωσία
21:00, Ουγγαρία – Κροατία

Σάββατο 3 Ιουνίου

16:00, Γεωργία – Ελλάδα
18:30, Ρωσία – Ουγγαρία
21:00, Αυστρία – Κροατία

Κυριακή 4 Ιουνίου
16:00, Ουγγαρία – Γεωργία
18:30, Ελλάδα – Αυστρία (ΕΡΤ)
21:00, Κροατία – Ρωσία