Το μπόλιασμα στο volley

Το μπόλιασμα στο volley

Η δημιουργία του συλλόγου φίλων Εθνικών Ομάδων βόλλευ, είναι αναπόφευκτο να φέρνει στη μνήμη μας στιγμές που ζήσαμε με κάποια από τις εθνικές μας ομάδες.. Μία από αυτές τις στιγμές, σε μία ιστορική χρονιά, θα θυμηθώ μαζί σας..

…τα τελευταία έξι χρόνια είχα την ευκαιρία να ζήσω πολλές στιγμές στη Λαμία, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο στον Γυμναστικό. Σε μία από αυτές τις «οικογενειακές στιγμές» της Λαμίας μιλούσαμε για τα παραδοσιακά έθιμα του Πάσχα. «Το Πάσχα το περνάω στο χωριό μου πάντα και παραδοσιακά» λέω στο Δημήτρη, «μόνο ένα Πάσχα έλειψα», « ήταν το 1987, όταν ήμουν στην Ελβετία και έκανα Ανάσταση σε Ορθόδοξη εκκλησία της Λωζάνης»
“Ελβετία… 1987…Ανάσταση” μονολογεί και σκέφτεται με τον γνωστό του τρόπο ο Ανδρεόπουλος και με έκπληξη λέει.. «Μα εκεί ήμουνα κι εγώ»
Σωστά. Ήμασταν εκεί και κάναμε Ανάσταση το βράδυ της 18ης προς 19η Απριλίου, σε μία αυτοσχέδια εκκλησία, κρατώντας ένα κερί και σπάζοντας έγχρωμα (όχι μόνο κόκκινα) αυγά.
Ο λόγος που βρεθήκαμε εκεί; Η Εθνική ομάδα των ανδρών.
Ο Ανδρεόπουλος ήταν αθλητής της εθνικής ομάδας που συμμετείχε στο Κύπελλο Άνοιξης. Ήταν η χρονιά του Eurovolley και η εθνική μας ομάδα, προετοιμαζόταν σε ευρωπαϊκό έδαφος και κλίμα.
Εγώ βρέθηκα στην Ελβετία με τους συμφοιτητές μου των δύο τμημάτων της ειδικότητας volley του ΤΕΦΑΑ Αθηνών, με καθηγητές τους Γιάννη Λάϊο και Νίκο Μπεργελέ. Είχαμε κάνει την «εκπαιδευτική» μας εκδρομή για να δούμε από κοντά την εθνική
μας ομάδα, σε μία ξένη χώρα.
Το 1987 ήταν για τη γενιά μας η χρονιά της «ειδικότητας» βόλλευ στο ΤΕΦΑΑ. Με τους συμφοιτητές μου και με τον δάσκαλο Γιάννη Λάιο ζούσαμε και αναπνέαμε κυριολεκτικά με το βόλλευ. Σπουδές, δουλειά, διασκέδαση, φιλίες, επικοινωνία, αργίες, διακοπές..όλα βόλλευ.
Το 1987 ήταν κορυφαία στιγμή για την εθνική μας ομάδα. Λίγους μήνες αργότερα, τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, αυτή η εθνική ομάδα πετύχαινε την μεγαλύτερη επιτυχία της, κατακτώντας την 3η θέση στο Eurovolley της Γάνδης!
Καλύτερο μπόλιασμα στο volley δεν θα μπορούσαμε να έχουμε.. ..και ανεξάρτητα από τον επαγγελματικό μας προσανατολισμό, το βόλλευ το αγαπούμε και το υπηρετούμε πάντα.
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ