Ταϊλάνδη και γήπεδα

Ταϊλάνδη και γήπεδα

Σε δύο γήπεδα της Νακόν Ρατσασίμα θα φιλοξενηθούν οι αγώνες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος U-18, με τους διοργανωτές να ευελπιστούν πως θα γεμίσουν και οι φίλαθλοι να δημιουργήσουν μια όμορφη ατμόσφαιρα.

Οι αγώνες του Παγκοσμίου θα φιλοξενηθούν στο Chatchai Hall και στο Liptapanlop Hall με το πρώτο να αποτελεί και το μεγαλύτερο όπου θα διεξαχθεί και ο τελικός…

Το Chatchai Hall είναι χωρητικότητας 5.000 θεατών και είναι βασικό μέρος του Αθλητικού Κέντρου που έχει την επωνυμία His Majesty The King’s 80th Birthday προς τιμήν του Βασιλιά Bhumibol Adulyadej και κατασκευάστηκε το 2007.

Η κατασκευή του έγινε με αφορμή της ανάληψη των  24ων Αγώνων Νοτίου Ασίας και όλο το Αθλητικό Κέντρο κόστισε 65 εκατομμύρια δολάρια.

Εκτός από τους SEAGAMES το Chatchai Hall χρησιμοποιείται για αγώνες γυμναστικής, ενώ το 2012 φιλοξένησε και το Παγκόσμιο Κύπελλο Futsal.

Το Liptapanlop Hall, το οποίο και θα είναι η έδρα της Εθνικής μας ομάδας στον Β Όμιλο, είναι  μικρότερο αφού η χωρητικότητά του είναι μόλις 2000 θεατών και ανήκει στο ίδιο Αθλητικό Κέντρο.

Σε αυτό το γήπεδο εδρεύει η Ομοσπονδία Βόλεϊ της Ταϊλάνδης, ενώ κατά το παρελθόν έχει φιλοξενήσει αγώνες ποδοσφαίρου σάλας, μπάσκετ και φυσικά τα παιχνίδια του βόλεϊ στην διοργάνωση των  24ων Αγώνων Νοτίου Ασίας.

Το 2009 αποτέλεσε την δεύτερη επιλογή της FIVB για την Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βόλεϊ U18 Κοριτσιών.