Κόντρα στα μεγαθήρια

Κόντρα στα μεγαθήρια

Η αντίστροφη μέτρηση για την Εθνική μας ομάδα Κορασίδων ξεκίνησε ήδη καθώς  βρίσκεται ήδη στη Μπανγκόγκ προκειμένου συμμετάσχει στο 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αντίπαλοι της Εθνικής μας στον Β’ όμιλο της διοργάνωσης θα είναι η Κίνα, η Πολωνία, η Ιαπωνία και η Αργεντινή.

Το ταξίδι στο όνειρο για την Εθνική Κορασίδων μπορεί να είναι μαγικό, ωστόσο αναμένεται να είναι δύσκολο…

Η Εθνική μας ομάδα έχοντας τον τίτλο της «πρωτάρας» καλείται να αντιμετωπίσει στον Β Όμιλο της διοργάνωσης ομάδες με παράδοση στο Παγκόσμιο βόλεϊ, αλλά και με επιτυχίες…

Στον όμιλο της η Ελλάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Πρωταθλήτρια Ασίας Κίνα, την δευτεραθλήτρια Ασίας Ιαπωνία, την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Πολωνία, αλλά και την Πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής Αργεντινή…

Ένας Όμιλος «φωτιά» με δυνατές ομάδες που όμως «αρέσει» στον Τάκη Φλώρο και τα κορίτσια του που ξέρουν από δύσκολα και αντέχουν..

Εξάλλου για να πετύχεις και να διακριθείς στον αθλητισμό πρέπει να νικήσεις τα εκάστοτε φαβορί και ισχυρούς…

Ενδεικτικό του Ομίλου μας είναι πως το 2011 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε στην Τουρκία η Κίνα έχασε στον τελικό από την Τουρκία, η Πολωνία κατέλαβε την 4η θέση, ενώ Ιαπωνία και Αργεντινή ήταν 7ες και 8ες αντίστοιχα.

Η Κίνα αποτελεί το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση του Ομίλου, αλλά και για μετάλλιο καθώς μετράνε 4 μετάλλια εκ των οποίων 3 χρυσά (2001, 2003 και 2007) και ένα ασημένιο (2011).

Από εκεί και μετά η Ιαπωνία αποτελεί μια ακόμη μεγάλη δύναμη του Παγκοσμίου βόλεϊ καθώς με τις 10 παρουσίες της σε τελικές φάσεις έρχεται 2η χώρα σε συμμετοχές στη διοργάνωση πίσω από την Βραζιλία. Η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου έχει κατακτήσει 2 χρυσά μετάλλια (1995, 1999), ένα ασημένιο (1993) και ένα χάλκινο το 1989.

Σημαντική παρουσία όμως έχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και η Πολωνία οποία έχει συμμετάσχει μέχρι σήμερα σε 6 τελικές φάσεις μετρώντας ένα χάλκινο το 2001 στην Κροατία.

Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα γνωστή και ως «Κοράτ», η οποία βρίσκεται 260 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μπανγκόγκ με πληθυσμό γύρω στις 170.000 κατοίκους και είναι από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.


Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Φλώρος και ο άμεσος συνεργάτης του, Γιάννης Καλμαζίδης έχουν επιλέξει την εξής 12άδα: Κωνσταντινίδου Λαμπρινή, Γκουντιμένκο Ιωάννα, Βασιλαντωνάκη Ανθή, Στράντζαλη Όλγα, Ψωμά Αλεξάνδρα, Παπαδοπούλου Χαρά, Χαμπηλομάτη Αλεξάνδρα, Καλαντάτζε Άννα, Σουπιώνη Ελένη, Κοκκινάκη Ειρήνη, Φακοπουλίδου Αθανασία, Σωτηρίου Μαρία.

Αρχηγός αποστολής είναι η Τουρσούγκα Παναγιώτα, Φυσιοθεραπεύτρια η Ρούσσου Αντωνία, Στατιστικολόγος η Νεντή Βασιλική.

Το πρόγραμμα του Β’ ομίλου (με ώρες Ελλάδας):

Παρασκευή 26 Ιουλίου 
11:00 Πολωνία – Ελλάδα
13:00 Ιαπωνία – Κίνα

Σάββατο 27 Ιουλίου (Ρεπό η Ελλάδα) 
12:00 Αργεντινή – Ιαπωνία
14:00 Κίνα – Πολωνία

Κυριακή 28 Ιουλίου 
12:00 Ελλάδα – Κίνα
14:00 Πολωνία – Αργεντινή

Δευτέρα 29 Ιουλίου
12:00 Ιαπωνία – Πολωνία
14:00 Αργεντινή – Ελλάδα

Τρίτη 30 Ιουλίου 
12:00 Ελλάδα – Ιαπωνία
14:00 Κίνα – Αργεντινή

Αναλυτικά οι όμιλοι:
Όμιλος A : Ταϊλάνδη, Σερβία, Αίγυπτος, Τυνησία, Πουέρτο Ρίκο
Όμιλος B : Κίνα, Πολωνία, Ιαπωνία, Αργεντινή, ΕΛΛΑΔΑ
Όμιλος Γ: Βραζιλία, ΗΠΑ, Άγιος Δομίνικος, Αλγερία, Σλοβενία
Όμιλος Δ: Ιταλία, Τουρκία, Περού, Μεξικό, Ταϊπέι

* Από τους ομίλους στην επόμενη φάση προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες και αποκλείεται η πέμπτη.